Febrer 2013: «Una revisió dels programes d'immersió en francès al Canadà»

Per: Fred GENESEE (Professor de la McGill University (Mont-real. Canadà) (Quaderns d'Educació, 6. Setembre de 2006. Pàg. 56-77). Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament d'Educació i Universitats.

Tot i que l'artcle és de l'any 2006, pensam que és interessant conèixer la perspectiva històrica per obtenir una visió general dels models de programes d'immersió del Quebec i dels resultats obtinguts en diferents avaluacions, de la mà del professor Fred Genesee, un dels primers resposables dels esmentats programes al Canadà.

ELs programes d'immersió en francès es van iniciar per primera vegada a Mont-real (Quebec), l'any 1965. Es van crear per oferir als estudiants canadencs angloparlants que viuen al Quebec una oportunitat per adquirir un nivell de competència en francès similar al de l'anglès, la seva llengua materna. El francès és l'única llengua oficial al Quebec, que és juntament amb l'anglès, una de les dues llengües oficials del Canadà.

La importància de llegir de primera mà per un dels creadors dels programa, el plantejament general, té una importància afegida, a l'haver estat el sistema d'ensenyament que s'ha adoptat posteriorment a altres països, entre ells a les escoles de Catalunya i de les Illes Balears. I més en uns moments en què algunes autoritats administratives posen en qüestió l'esmentat model.

Adjuntam el contingut de tota la revista Quaderns d'Educació, núm 6 (setembre del 2006) ja que hi ha altres articles relacionats amb el coneixement de llengües a Catalunya, tema del monogràfic, que poden ser de l'interès dels lectors.

Per llegir-la clicau a sobre el nom Quaderns d'Educació

 

Data de l'esdeveniment: 01/02/2013

Data de publicació: Fri Feb 22 10:36:00 CET 2013